Kategoriat
Konseptit Pohdinnat

Hyvä nainen

Pohdiskelin tänään, että ’hyvä mies’-konseptin keskiössä on naisen kunnioittaminen erityisenä ihmisryhmänä.

Vaimomatskun keskiössä on oman miehen kunnioittaminen, mutta siinä on merkittävä osa sellaista naisellisuutta mukana. Ollakseen hyvää vaimoainesta, naisen pitää osata olla kunnioituksessaan jollakin tavalla naisellinen.

Asia on helpommin ilmaistu miehen kunnioittamisessa ilman tätä naisellisuutta. Miehellä on talkoot ja nainen tuo olutta sinne. Erinomaista, mutta jos sen tekee hyvä ystävä Tero – on se silloinkin arvokasta.

Teron siivotessa sisäkköasussa… Noh… Siitä ei Terolle heltiä noin kolmen minuutin röhönaurun jälkeen sen kummallisempia pisteitä, jos hän ei suostu yhteiskuvaan ja julkaisulupaan.

’Hyvä nainen’ on tietyssä mielessä luonnollinen jatkumo ja silta näiden kahden konseptin välissä, eikä edusta yhtä provosoivaa ja mielenkiintoista lähestymistä, mutta se on tärkeä yhdysside.

Ilman ko. pohdintaa en olisi itse asiassa osannut määritellä tarkasti ’vaimomatskun’ sielua. Hyvä nainen kunnioittaa miestä olentona, yksilönä ja ihmisryhmänä. Hyvälle naiselle miehisyydellä on itseisarvoa ja sitä pyritään tukemaan.

Tukeminen on keskeinen komponentti kunnioituksessa, koska ilman sitä voi olla etsimässä itselleen asioita ja kunnioittaa omaa unelmaa, muttei haaveilemaansa asiaa. Sattuvin esimerkki on varmasti Rakkaus, jota niin monet tavoittelevat, mutta harva siihen pääsee: keskinäinen kunnioitus, kumppanuus ja ymmärrys.

Aidosti kunnioittava henkilö kunnioittaa jotakin asiaa, vaikka olisi itse ulkona siitä. Valheellisesti kunnioittavalle oma osallistuminen on merkittävä komponentti kunnioituksen antamisessa.

Olen pohtinut paljon omia Rakkauden tunteita ja hyvä niin. Olen nimittäin päässyt pohdinnoissani pureutumaan omiin arvoihini ja valitsemaan oikeasti tärkeät asiat, joita haluan kunnioittaa. Rakkaus on hyvä esimerkki itseisarvosta, jonka esiintymistä haluan tukea riippumatta olenko itse saamassa sitä osakseni.

Hyvä nainen ja mies ovat hyviä pohdintoja: mikä tekee hyvästä sukupuolensa edustajasta hyvän? Hyvä ihminen on tietenkinpohja, mutta sukupuolettomana se jää kesken – vaille jotakin. Sukupuolet ovat hyvä asia ja niitä tulee kunnioittaa, löytää syyt miksi olemme niin erilaisia – ja toisaalta samanlaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *