Kategoriat
Pohdinnat

Musta Hevonen

”Mikset sinä halua tehdä minua onnelliseksi?” -lause kaikui päässäni viimeisen kahden vuorokauden sisällä kumisevasti. Näin jonkin leffan tai jokin muistutti minua asiasta muutoin. Mietin kiivaasti, että mikä saa ihmisen sanomaan toiselle tuon lauseen – muodossa tai toisessa.

Katkeruus. Ainoa otsikko johon itse nyökkäsin oli tietynlainen tyytymättömyys omaan menneeseen elämään. Aikoinaan unelmat jostakin mitä halusi eivät täyttyneet ja asian koettiin olevan ulkoinen – ei minun käsissäni.

Tarkoitan, että miksen itse ole sanonut noin? Vaikka minullakin on paljon katkerilta haiskahtavia asioita menneisyydessäni ja suhteissani? En ole kuitenkaan koskaan kokenut, että ongelmani parisuhteissani olisivat olleet jotakin mihin minulla ei ollut osaa eikä arpaa. Minä kannan vastuuni myös esim. pettämisistä jota olen kokenut. On eri asia pitää itseään syyllisenä ja nähdä oma osallisuutensa asiaan. Minun ongelmat mm. ovat perinteisesti olleet liian analyyttinen ja raskas ote suhteeseen. Tätä kompensoidakseen kumppanilleni voi tulla halu ”pitää vain hauskaa”. Teko on väärin ja yksipuolinen, mutta on ihan puppua, että se olisi ollut jotenkin vain kumppanini vika. Haluan oppia virheistäni.

Tärkeimpänä on mielestäni avoin keskusteluyhteys parisuhteessa. Sen luominen on erittäin haastavaa, koska ihmiselle on luonteenomaista (varsinkin tässä yhteiskunnassa) ajatella, että oma erimielisyys pitää ilmaista ja sille pitää ottaa tila. Todellisuudessa olemme enemmän samaa mieltä asioista kanssaihmistemme kanssa, mutta jonkinsortin ajallinen rajallisuus pitää meidät nopeassa ”vastustan”-kulttuurissa. Mikä on siis ihan totta, koska on ollut paljon tilanteita, joissa aika loppuu ja se oma mielipide jäi sanomatta. Ei vaarallista, mutta hyvätkin pohdinnat kuihtuvat jos ne eivät saa vettä.

Mielenkiintoisesti moni vahva nainen pitää saamastaan tilasta omien ajatustensa avaamiseen, mutta ”liian hiljainen” mies helposti saa ”alempi arvoinen”-leiman otsaansa. Aisankannattaja. Miehen pitäisi olla se ihana vahvatahtoinen ori, joka on kesytön luonne – mutta paradoksaalisesti viihtyisi naisen tallissa ja olisi siellä onnellinen. Miehen tulisi siis olla villisti naisen mieleen ja tehdä hänet onnelliseksi, mutta omasta vapaasta tahdosta, päättäväisesti ja periksi antamattomasti.

Aivan kuten keskustelussa videopeleistä. Mies villisti unelmoi voivansa jakaa tämän puolen itsestään kumppaninsa kanssa. Tehdä yhdessä ja viettää aikaa saman kiinnostuksen kohteen kanssa. Tämä on kuitenkin naisen mielestä miehen itsekäs halu. Naisen yhdessä tekemisen halut ovat yhteisiä ja suhdetta eteenpäin kuljettavia. Esimerkiksi kodin tekeminen. Molemmat asuvat samassa kodissa, joten on melko loogista olettaa, että se kuuluisi tehdä yhdessä. Miksei mies osaa hypätä siihen yhteise(e)n onnen junaan, jonka nainen niin tyylikkäästi maalaa ja myy siihen lippuja todella edullisesti? Miksei mies vaan voi tehdä naista onnelliseksi?

Yksi vastaus aiheeseen “Musta Hevonen”

Tuosta ”Mikset sinä halua tehdä minua onnelliseksi?” – lausahduksesta tulee mieleen oheinen artikkeli. Vaikka puhutkin parisuhteesta, niin tavoitteenahan on useimmiten solmia sopimus elinikäisestä kumppanuudesta, joka voidaan usein rinnastaa avioliittoon.

http://sethadamsmith.com/2013/11/02/marriage-isnt-for-you/

Bloggaus on positiivinen muistutus elämän eri näkökulmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.